Зефір смородиновий, грушево-м’ятний, малиновий, полуничний, кавовий та ще багато-багато інших смаків... А до нього спеціально розроблений чай, до складу якого входять яблука, плоди шипшини, лимонна трава та м’ята... А ще - зефірні баночки, зефірне печиво та зефірні сендвічі… І все це тільки з натуральних компонентів! Стільки багато смаколиків виготовляє та реалізує родина Валентини Черевко з Прилук. Власну справу по виробництву цукрових кондитерських виробів їй допомогла відкрити служба зайнятості.

Свого часу, залишившись без роботи, завжди ініціативна та активна Валентина, спочатку розгубилась. Згадує, що після 32 років безперервної праці важко було залишитися обабіч звичного ритму життя. За допомогою в пошуку роботи звернулася до служби зайнятості. Відвідавши семінар «Як розпочати свій бізнес, жінка вирішила: покинути світ сухих цифр, адже все життя працювала економістом та бухгалтером, і перетворити своє хобі на бізнес, що приноситиме в сім’ю і дохід, і радість.

А почалося захоплення з бажання зберегти здоров’я свого, на той час ще ненародженого, онука, мама якого дуже полюбляла солодощі, а особливо зефір. Задум виявився не з легких. Лише з 15-ї спроби десерт вийшов пухкенький, несолодкий і дуже смачний, однак не ідеальний. Та Валентина продовжила працювати над вдосконаленням рецепта, не опустила рук, адже на допомогу їй прийшла вся родина. І тут почався справжній азарт!

«Незважаючи на те, що всі кулінарні сайти переконують, що домашній зефір – доволі простий у приготуванні десерт, хитрощів виявилося дуже багато, - розповідає Валентина. - Яблука - найважливіший компонент в зефірі, це основа і його смаку, і пружності. Дуже важливо, щоб вони були смачні і запашні. Придбавши на базарі всі можливі сорти яблук, які ми тільки змогли знайти, перепробували всі і отримали ідеальний рецепт зефіру».

Пригостили смаколиками друзів і в результаті - не лише схвальні відгуки та слова подяки, а й перші замовлення. Невістка розробила програму прийому замовлень та займається рекламуванням продукції, син – відповідає за її доставку.

Так просте бажання їсти корисну домашню їжу переросло в родинний бізнес. І допомога служби зайнятості була якраз доречною, адже отримала жінка в центрі зайнятості і корисні знання щодо ведення підприємницької діяльності, і фінансову допомогу. Одноразову виплату допомоги по безробіттю, що надається на відкриття власної справи, було витрачено на придбання вкрай потрібної на той час морозильної камери та створення особистого сайту.

Виготовляючи зефір, родина ретельно працює над кожним новим смаком, використовуючи лише натуральні продукти. Адже найбільше ці солодощі розраховані на дітей, вагітних жінок, годуючих мам та людей, які дбають про своє здоров’я.

Зараз родина вже співпрацює з кафе, робить на продаж подарункові набори, готує свою смачну продукцію на замовлення до різноманітних свят.

Служба зайнятості бажає завзятій підприємниці подальшого розвитку бізнесу, успішного втілення амбітних задумів та побільше вдячних покупців.

Анонс/Подія: 
Подія