Крім того, що смачний, має мінерали з вітамінами (чимала кількість вітаміну Е), клітковину, білок, поліненасичені жирні кислоти рослинного походження та ін. Це – класична соняшникова халва, яку почала виготовляти підприємиця у с. Салтикова Дівиця (Куликівщина, Чернігівський район) завдяки перемозі у державному грантовому проєкті «єРобота».
Повідомляє Туристичний портал Чернігівської області "Чернігівщина туристична".
На отримані кошти пані Ніна придбала спеціальне обладнання: котел масляний та ще один котел для змішування інгредієнтів, відповідний міксер, стелажі та ін. За умовами проєкту створила два додаткових робочих місця. Сировину поки закупає у різних виробників в Україні, проте є у планах і вирощування власної. Над назвою халви у сім’ї розмірковували – розмірковували та вирішили назвати просто – «домашня».
І вже зараз, за декілька місяців після запуску виробництва халви, її охоче беруть на продаж не тільки у магазин рідного села, а й в інші торгові заклади у ряді населених пунктів Куликівської громади. І не тільки. І халву, і нещодавно запущені у виробництво козинаки доволі активно купують продовольчі бази Чернігова, Ніжина, Прилук та Києва.
Власниця готова надсилати продукцію й поштою, якщо будуть замовлення.
Довідки за тел. 067 7670958
Дієтологи все ж таки звертають увагу на те, що халва залишається дійсно корисним смаколиком, якщо не зловживати нею – не більше 30 г на день, адже крім великої кількості корисних компонентів, - це доволі калорійний та солодкий продукт.