19.01.2024 | 12:07

Найбільше вакансій пропонувалося на підприємствах переробної промисловості, в торгівлі, сільському господарстві, сферах освіти, державного управління та охорони здоров’я. Найменше – у сферах інформації та телекомунікації, фінансової та страхової діяльностей, операцій з нерухомим майном. Така ж тенденція зберігається і на початку нинішнього року. Про це повідомила директорка Чернігівського обласного центру зайнятості Людмила Ключник.

Найбільший попит роботодавців спостерігається на працівників сфери торгівлі та послуг – це продавці, кухарі, охоронники, соціальні робітники,  офіціанти, баристи. Також затребувані робітники з обслуговування, експлуатації устаткування та машин – це водії, трактористи, токарі, оператори та кочегари котельні, фрезерувальники, апаратники оброблення зерна. Великим попитом у роботодавців користуються й кваліфіковані робітники з інструментом. Йдеться про швачок, електромонтерів, електрогазозварників, пекарів, робітників з комплексного обслуговування й ремонту будинків, слюсарів різної спеціалізації. Серед найпростіших професій найбільш затребувані підсобні робітники, прибиральники, двірники, вантажники, укладальники-пакувальники, сторожі.

Торік підбір персоналу службі зайнятості довірили понад 2,4 тис. роботодавців області.

Станом на 1 січня 2024 року в базі вакансій обласної служби зайнятості налічувалося 782 пропозиції роботи, що майже вдвічі більше, ніж на початку минулого року.

Пропозиції роботи дивіться на сервісі "Єдиний портал вакансій", телеграм-каналі актуальних вакансій «Робота зараз: Державна служба зайнятості», на нашому сайті.