Професія «кухар» розвивалася разом з цивілізацією, так що її можна впевнено назвати однією з найдавніших. Майстри з приготування їжі затребувані на ринку праці й сьогодні.
Для студентів Прилуцького професійного ліцею, які навчаються за професіює «кухар-кондитер», фахівці міськрайонної служби зайнятості організували економічну екскурсію до закладів громадського харчування: «Авокадо» суши-бар, піцерія «Базиліо» та кафе фаст-фуд «Друзі».
Шеф-кухар закладів провела екскурсію та детально ознайомила присутніх з функціональними обов’язками майстрів ресторанного обслуговування: кухаря та бармена. «Шукаємо відповідальних та цілеспрямованих працівників, які готові створювати найсмачніші страви. Пропонуємо гнучкий графік роботи, гідні умови праці, офіційну зайнятість та повний соціальний пакет. Головними вимогами до працівників є акуратність, пунктуальність, відповідальність та бажання навчатися новому», – наголосила вона.
Господарі організували для студентів майстер-клас із приготування суші та ролів, поділилися секретами приготування цієї популярної страви. А ще – запропонували випускникам проходження виробничої практики із подальшим працевлаштуванням.